Přání Ježíškovi a podobně

Snímek Přání Ježíškovi (ČSFD) je jedním z těch filmů, co se v poslední době objevují i v české/československé kinematografie, a nazvala bych je jednoduše k neuvěření. 



Konkrétně tento film se odehrává v Brně, ale snaží se ve vás budit dojem, že je to tak malé město, že se tam všichni musí potkat a všichni dříve či později musí znát. Další věc, která působí nereálně je to, že se film odehrává na Štědrý den a přesto ještě večer zde hlavní protagonisté třeba vesele nakupují. I když ve filmu hraje spousta zajímavých herců, třeba zajímavým oživením jdou dětští herci, Elizaveta Maximová (tu jsem zatím viděla nejčastěji v kriminálních seriálech) nebo Veronika Kubařová, film je hezky vizuálně natočený. Taky máte pocit neoriginality a něčeho, co už jste mnohokrát viděli. A co jste možná viděli mnohokrát v amerických filmech. Ale třeba to u vás nabudí aspoň správnou vánoční atmosféru, prostě nesmíte od takových filmů moc čekat. Tak hezkou podívanou.

Podobně je to u filmu Vánoční příběh (ČSFD). Nazvala bych ho různými přídavnými slovy, ale originální určitě ne. Zase máte pocit, že už jste to mnohokrát viděli. Výjimečné je to snad pouze přítomností Karla Rodena a Jiřiny Bohdalové. A na Vladimíra Polívku se hezky kouká. Takže opět záleží na tom, zda jsou vám sympatičtí herci.

Komentáře

  1. juuu, tak to na Přání Ježíškovi kouknu, když se to odehrává v Brně, to máme za rohem :D ale jinak tady ty filmy moc nemusím... Vánoční příběh jsem viděla, protože mám ráda Karla Rodena, ale jak píšeš, není to nic převratného...

    OdpovědětVymazat
  2. Brno je vesnice u Prahy.
    https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-brno-je-vesnice-u-prahy-napsal-americky-ekonomicky-server-222752

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky