Aféra kolem Nutelly

Přijde vám to jako malichernost? Možná trochu je, ale kauza premiéra Fialy a čokoládové pomazánky ukazuje na něco jiného, než je to, že někdo veřejně řeší cenu sladkosti.


 

Na jednu stranu to může být reklama pro Nutellu, na druhou stranu úplně pozitivní ne. Je to totiž jen příklad toho, že západní výrobci dodržují rozdělení trhu, můžeme to brát jako kastovní systém nebo dělení na bohatý Západ a ostatní. Bohužel mě mrzí, že to tak je. I v minulosti jsem zaznamenala od někoho informaci, že některé zboží, co se vyrábí na Západě, není tak kvalitní v případě, že je určeno na český (československý, polský a maďarský trh). A pokud je ještě toto zboží dražší v přepočtu na koruny a ani  nezohledňuje to, že jsou v různých zemích různé životní úrovně a výše platu, tak je to prostě smutné. Ale bohužel to beru asi jako zákon trhu, se kterým je složité něco dělat. Stejně jako to, že třeba některé sladkosti firmy k nám nedováží. Bohužel třeba konkrétně těch sladkostí obecně se vzdát nedokážu, takže kupuju to co je k mání (třeba střídám druhy a značky). Vzhledem k tomu, že nebydlíme v blízkosti německých hranic, tak opravdu nehodlám kvůli německým čokoládám jezdit do Německa. 

Co si o tom myslíte vy? Je to podle vás zbytečnost nebo naopak vás trápí, že to tak je? A jezdíte nakupovat do ciziny, třeba potraviny pravidelně?

Reagovat můžete v anketě (zde) nebo komentářích. Děkuji

Komentáře

Oblíbené příspěvky