Dokonalá máma

Už delší dobu jsem přemýšlela o tom, že bych založila novou rubriku věnovanou mateřství, mým pocitům z toho být máma a podobně. Už jen proto, že hodně úvah i anket se rodí v mojí hlavě právě díky těmto zážitkům. 



Nebude to úplně nová rubrika, protože část článku již existuje. Také to nebude rubrika úplně pravidelná, podle toho jakou budu mít potřebu něco sdělovat, nebude úplně deník. 

A proč název "Dokonalá máma"? Protože jí určitě nejsem a snažím se jí nebýt. Být dokonalá je často cesta do pekel. Takže beru dokonalost jenom jako inspiraci pro zlepšení. Navíc právě mateřství mi mnohdy ukazuje to, že některé věci jsou potřeba udělat a nemusí být udělány dokonale. Něco dětí ocení, ale něco taky vůbec. Takže dokonalost je spíš v tom najít kompromisy a ideální řešení, které nestojí zbytečně moc času a námahy. A třeba jsem taky začala chápat to, že po mateřské se z mnoha žen stávají manažerky, protože zvládnout rodinu s několika dětmi je náročnější výkon než mít pod sebou celý tým obchodníků, možná celou továrnu.

Komentáře

  1. Dokonalá mama je pre mňa taký imaginárny pojem. No, maminky na materskej podľa mňa nájdu v sebe neskutočné množstvo organizačných a manažérskych schopností, že sa ani nedivím, keď sa zamestnajú na takýchto pozíciách.
    Sama neviem, kedy by som sa odhodlala šoférovať, keby ma k tomu nedonúti bábo.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky