Umisťování košů

Tentokrát článek nebude o jízdě v MHD, ale o chození po chodnících a podobně. O tom, že jsou někdy popelnice nebo kontejnery umísťovány uprostřed chodníku tak, že člověk s kočárkem nemůže pořádně projít, musí vyjet na silnici nebo různě kličkovat, už jsem se někdy v minulosti zmiňovala.

Člověk si občas ale všimne i toho, jak jsou nešikovně umístěny třeba kontejnery na plast a papír. Většinou je to v pořádku dostupné, ale někdy se ocitnou v řadě za sebou, že se k tomu člověk nemůže dostat. Většinou je to způsobené manipulací při vyvážení. Takže stačí počkat nějakou dobu, a pokud jsou popeláře rozunmí, tak to zase dají na dostupnější místo.
Ale taky jsem si všimla, někdy je venku čas na všímavost, že některé koše upevněné na lampách a podobně jsou celkem nepřístupné. Může to vzniknout úpravou silnice nebo jinou změnou. Třeba jsem si všimla odpadkového koše, který je umístěn tím způsobem, že je nejlépe dostupný ze strany silnice. Z dalších stran je totiž dostupný pouze přes pruh trávníku. Takže když do něj něco chcete vyhodit, musíte jít přes silnici nebo projít trávou. Myslím, že účelem nebylo ani jedno, vstupovat nebezpečně do silnice ani pošlapat trávník. Aspoň takové koše nejsou přeplněné. A jednodušší je takové koše vyvézt, protože si většinou vyváží autem, než tam vyhodit odpadky.



Komentáře

Oblíbené příspěvky