Tipy jak se udržet v kondici s malými dětmi

Kdo má malé děti, asi nepotřebuje radu nebo inspiraci, jak se víc hýbat či udržovat v kondici. A pokud ne, ať víte, co vás čeká. 


Nebo si rovnou můžete půjčit na hlídání nějaké malé dítko (samozřejmě z rodiny nebo od blízké kamarádky...), ušetříte za tělocvičnu. Hlídání není žádná ulejvárna. Jedině že byste hlídali dítě, které si vydrží hodiny prohlížet samo knížky nebo si samo hrát. Ale těch asi moc není.

Moje tipy:

- Choďte do školky pěšky. I když to máte kousek, s malým individualistou se to protáhne. Když začne stávkovat, budete to mít i s posilováním, může chtít nést. Anebo to bude i s během, když budete sprintovat, aby vám školku nezavřeli.

- U starších dětí chodících už do školy většinou poponašení nehrozí, budete zase ale pomáhat s nošením tašky a podobně. 

- Sprint nebo poklus vás čeká při cestě do školy, to práce, do družiny... Ještě že je někdy na semaforech červená. Červenou respektujte a pořádně se vydýchejte. Vzduch z aut ovšem nevdechujte. 

- I při přecházení silnice kdykoli se snažím být co nejrychlejší. Nejvíc s kočárkem. 

- Procházky jsou fajn. S kočárkem se hodně naprocházíte. Zvláště tehdy, když miminko nechce usnout.

- Dřepy ani dělat nemusíte, stačí si chvilku hrát na zemi s malým neposedou, pořád někam lezete nebo vstáváte nebo si přesouváte.

- I malé miminko, které váží třeba jenom 5 kg, se pěkně pronese, když ho zvedáte nebo přesouváte z kočárku do postýlky a podobně x krát za den. O nočním půlhodinové nošení ani nemluvě.

- Největší tělocvik je běhání za malým špuntem, který právě dostal odstrkovadlo, odrážedlo nebo se učí na kole. To musíte být už slušný běžec, abyste se pořádně nezadýchali.

- No a když se děťátko učí chodit a běhat nebo jenom lézt, tak to si cvičíte postřeh i svaly, protože ani nemrknete a už je na druhé straně místnosti. A když začne běhat venku, to je pak taky maraton.

Tak vstávat a cvičit. Malý raubíř vás často taky vytáhne z postele. A někdy dost nevybíravým způsobem, který trošku připomíná řecko-římský zápas (když vám vleze na záda...).

Komentáře

  1. Díky za vzpomínku na akční dětství mých, dnes už dospělých, chlapců:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tak, niekedy je to veru riadna rozcvička, keď sa rozbehne na biku.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky