Způsoby nakupování

Během posledních několika měsíců, možná dvou let, se projevilo několik změn ohledně způsobu a zvyku našeho nakupování. Hlavní rozdíl je v tom, jak se všechno zdražuje, tak více vyhledáváme slevy a různé akce.


 

I když to není tak hrozné, že bych si musela vybírat jestli koupím sýr nebo mléko, prostě se šetří na různých věcech běžného typu i luxusního zboží, abychom si mohli dopřát občas něco pro radost nebo pro chuť. Samozřejmostí se staly různé věrnostní karty nebo aplikace prakticky ve všech obchodních řetězcích. Občas si něco pořídíme přes internet, jestliže je to výrazně výhodnější včetně dopravy, třeba jsme takhle někdy nakupovali drogerii, pokud je v obchodech příliš drahá. Některé zboží prakticky nekupujeme pokud není ve slevě, třeba mléčné výrobky jako jsou jogurty, pribiňáky nebo i sýry, vybíráme podle ceny. Samozřejmě kvalita těchto výrobků musí být srovnatelná s konkurencí. Když mi nějaký výrobek nechutná nebo nevyhovuje a bude stát polovinu ceny zboží oproti konkurenci, tak ho kupovat nebudu. Když mám možnost, tak nakupuji tímhle způsobem. V tomhle často sahám po takzvaných privátních značkách, tam hraje roli mnohdy právě zkušenost. Některé výrobky mi vyhovují, jiné ne. Bohužel i privátní značky v poslední době zdržely a nebo dokonce z obchodů v některých případech vymizely. 

Prakticky nejdu nakupovat do obchodu, aniž bych se nepodívala, co mají ve slevách nebo v akci. Asi jedině se nekoukám tolik na cenu tehdy, když kupuji něco jako dárek. I když... Taky teď vybírám z těch luxusních čokolád pro někoho jako dárek to, co je momentálně zlevněné v akci. A šetřím spíš na to, abychom si mohli koupit nějaký lepší sýr, třeba občas nějaký ochucený kozí sýr nebo francouzské sýry, sladkosti. Ale to spíš taky nakupuji v řetězcích. Častěji si třeba nějaký zákusek koupím v takové té kazetě se zákusky v supermarketu, nebo už zabalený medovník v supermarketu, než abych šla pro zákusky do cukrárny, kde jsou třeba dvakrát dražší. A bohužel třeba u ceny ovoce a zeleniny, případně masa si člověk zase tak moc nevybere, i když některé věci mají v akci, tak jsou ty ceny vysoké. Prostě to je dnešní realita.

A jak jste na tom vy? Nakupujete jiným způsobem než před několika lety? Řešíte slevové akce? Můžete se svěřit v komentářích. Děkuji

Komentáře

  1. Moc se na to nedívám, nakupuju pořád stejně, ale taky jen pro sebe. Ale koření jsem začala nakupovat výhradně přes internet, na profikoření, kde za cenu jednoho patnáctigramového pytlíčku ze supermarketu koupím 50 - 100 g (i když nabízí i větší pytle), takže to se megavyplatí a navíc mi věčně nedochází, jelikož já používám hodně různého. Stejně tak kafe nakupuju přes internet za levnější a větší výběr. Tyhle věci je fakt lepší prozkoumat mimo supermarket.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky