Změny a rušení autobusů MHD

Na konci května došlo ke změně nebo zrušení několika linek autobusů v souvislosti se zprovozněním (prodloužením) tramvajové trati v oblasti pražské Libuše (souvislost mi někde uniká). 


 

Například se zkrátí linka 197 nebo zruší 165. Třeba pokud někdo dříve cestoval z Kunratic na Zbraslav, použil 165 bez přestupů. Nově člověk musí dvakrát přesedat (z autobusu na tramvaj a pak na další autobus). Přehled a vysvětlení najdete na odkaze zde

Některé důvody jsou celkem logické. Například to, že s touto velkou změnou se projeví i změny, o které dlouhodobě usilovaly jednotlivé městské části. Že někde tím chtějí vyřešit zacpané ulice, někde třeba to, že tam neprojedou kloubové autobusy. Zřízena byla nová dobíjecí stanice pro elektrobusy. Jako důvod zrušení 165 je uvedeno to, že kvůli použitým dotacím na stavbu tramvaje nesmí jezdit autobus souběžně s tramvajovou tratí. Tak to mi připadá... 

Prostě ve výsledku veřejná doprava sice má posílenou síť, ale v některých případech to znamená jenom víc přesedání, tudíž delší dobu cestování. Delší čekání na jednotlivé spoje. A pro mnoho lidí možná i důvod proč použít auto.

My necestujeme MHD pravidelně, takže v běžném životě nás to neovlivní, ale autobusy v širším okolí budou jezdit jinam.

Komentáře

  1. Zmeny v MHD nemám rada. Je to také, že som zvyknutá na to číslo a aj na jeho trasu. Ale zmeny k životu jednoducho patria.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky