Co bych dělala, kdybych vyhrála milion

Nechci být neskromná, ale v dnešní době tato otázka má úplně jiný význam než třeba před 20 či 30 lety. Ne, že bych nebyla ráda, kdyby mi někdo dal milion, protože to opravdu nedostávám každý den, ale asi by to nebylo nic, co by změnilo můj život.


 

Milion korun by bylo příjemné vylepšení rodinného rozpočtu, mohli bysme si pořídit nové auto nebo si zajet na zajímavou dovolenou, koupit si nové vybavení bytu, prostě si trochu zpříjemnit život. Zatímco kdyby to bylo milion EUR, tak to už by šlo pořídit třeba nové bydlení nebo chvilku nepracovat, ale asi těžko nepracovat do konce života, nebo si vybrat jinou práci a nepracovat jenom kvůli penězům.

Třeba za první republiky být milionářem znamenalo být opravdu bohatý, žít jinak než ostatní, mít pořádný majetek, patří k vyšší třídě. Dneska je situace zcela jiná a papírovým milionářem je vlastně každý, kdo má vlastní bydlení, jiné než v pronájmu.

Takže dostat milion korun proč ne? Ale bohužel to není nějaký velký důvod ke snění o tom, že bychom měli úplně jiný život. Třeba bychom si dopřávali drobné radosti a jenom si zpříjemňovali život, což samozřejmě není tak jako tak k zahození.

A co vy? Co byste si pořídili, kdybyste dostali milion? Rozfofrovali byste to hned? Děkuji za komentáře.

Zařazeno k Tématu měsíce - Výhra


 

Komentáře

  1. Asi fakt nové auto a zvyšok na rezervu, lebo ako píšeš milión českých v dnešnej dobe nie je žiadna závratná suma.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky