Proč zemřela Diana

Poprvé jsem četla knihu Proč zemřela Diana (odkaz na Databázi knih) asi před 25 lety. Tehdy pro mě byla princezna Diana ikona bez chyb, dneska to nevidím už tak černobíle.
 
O britské královské rodině se před lety psalo hlavně kvůli Dianě, aspoň tak mi to v dětství připadalo. Za poslední roky se ale skutečnou legendou stala královna Alžběta a myslím si, že to je představitel státu, kterého jiné země Británii mohly závidět. Důstojně reprezentuje a o to by mělo u panovníka jít.
Kniha vydaná ještě v roce 1997 (pár měsíců po Dianině smrti) působí trochu bulvárně, ale obsahuje krásné fotografie. Žádné velké umělecké dílo. Prostě knížka, kterou si jednou přečtete, třeba půjčíte z knihovny. Pokud nejste vysloveně fanoušek Lady Di a sbíráte o ní všechno.

Komentáře

  1. Zrovna pred pár minútami som videla video o Charlesovi, kde samozrejme bola spomenutá aj Diana a jej smrť a áno, keď som ja bola teen, tak to bola taká ikona všetkého dobrého, obzvlášť, keď umrela, to si dobre pamätám, lebo sme krátko po tom išli na dovolenku do Bulharska, čo sme išli autobusom proste niekoľko dní a ja som si čítala časopisy a v každom bol siahodlhý článok o tom, čo sa stalo, jej životopis a podobne.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky