Proč je v klubu blogerů málo mužských blogerů (mužů)?

Proč je v klubu blogerů málo mužských blogerů?


 

Nevím, ale můžu o důvodech uvažovat. Podle mě je nejjednodušší odpověď taková, že to odpovídá tomu, že obecně není moc mužských blogerů. V klubu je několik členů mužů, kteří mají blogy o svém osobním životě nebo svých koníčcích. Ale muži nemají asi takovou potřebu psát o sobě nebo zálibách blog. Ženy inklinují více ke sdílení svých názorů nebo svého života. Komunikují přes komentáře, více se zajímají o stránky jiných. Muži volí jiné způsoby komunikace, třeba naživo. Nebo i jiné sociální sítě. 

O tom, že vznikají nové blogy se dozvídám hlavně díky Klubu blogerů. Takže na blogy mužů příliš nenarazím. Ale pokud si pamatuji, na komunitě ještě přes Blog.cz, byla situace podobná.

Když si vezmu svoje okolí, tak nejčastěji lidé sdílejí příspěvky na FB, možná má někdo Instagram (ten nemám, takže nevím, jaká je situace tam). Někdo z mé generace měl třeba v pubertě období, že si založil blog se svými autorskými pokusy nebo fotkami... A většinu to časem přešlo. Teď nejčastěji sdílejí jen příspěvky na FB, případně se chlubí fotky uvařených jídel jinde :-) 

Co myslíte vy?

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Faktoru je více. Zmíním se krátce o jednom. Řekl bych, že se v tom hodně otiskuje svět peněz. Vše musí být užitečné a vše se musí monetizovat a musí to vydělávat. Je to faktor, který zabil klasické textové blogy. Dnes se blogy vnímají jako marketingový nástroj. A ostatní tvůrci se přesunuli na Youtube, protože tam jsou peníze. Případně Instagram. Jak vypadají blogy na Instagramu? Hlavně hezké fotky produktů, které doplňují texty o ničem, jejich účelem je zvýšit zájem a vzruch. Jinými slovy řečeno, je klasické blogování více méně mrtvé, protože je to hodně práce za hooodně málo peněz.

      Vymazat
  2. Pro mě je blogování koníček, pro peníze to rozhodně nedělám

    OdpovědětVymazat
  3. Ja si myslím, že je to faktor toho, že muži sú vo všeobecnosti menej komunikatívny ako ženy, v akomkoľvek zmysle, ženy viac rozprávajú, viac píšu atď atď. Z toho si myslím, že vo všeobecnosti píšu blogy viac ženy a preto je aj v Klube viac žien. Ale to sú len moje domienky.

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavá úvaha. Připadá mi, že v tom úvodu jsi to pěkně vystihla.
    I komentáře Tomáše a Nikky jsou docela trefné.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, kluci blogeři jsou takový malý zázrak. :D
    A to, co píše Tomáš, mě hrozně mrzí.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky