Product placement

Chápu, že v dnešní době se spousta pořadů bez product placementu neobejde a ani by možná nevznikla. Ale všechno by se mělo dělat s vkusem.



Když například sledujete na komerční stanici soutěž ve stavění Lega, asi těžko to půjde bez zmínění výrobce kostiček. Když však na ČT v pořadu o vaření v každém díle slyšíte, jak je ta smetana určité značky úžasná, v ekologickém balení, bez konzervantů, že jí ta kuchařka prostě musí používat, tak je to trapné. Stačilo by, že jí tam má postavenou na stole a používá ji několikrát během pořadu. Podobné je to i u televizních seriálů. Je normální, že i běžném životě používáme tašky s určitými nápisy, jezdíme v autě určité značky, chodíme okolo obchodu s nápisy. Takhle je to přirozené A divák si taky toho všimne. Ale pokud seriálová postava musí tvrdit, že ještě rychle zajde na nákup do obchoďáku, protože tam mají nejlepší maso a s použitím jejich kartičky to není drahé, a říká to v každém druhém díle, tak už to opravdu zní jak reklama a divákovi to trhá uši.

Prostě s mírou vkusu se to dá udělat vždy. Jinak je to spíš divákům ke smíchu. I když možná je o to zaujmout v každém případě. Co myslíte? Jaký máte názor na product placement? 

Komentáře

Oblíbené příspěvky