Záplava koloběžek a kol

Nevím, co se v poslední době změnilo, ale v posledních několika měsících je naše část města doslova zaplavená koloběžkami a koly zelené barvy.



Jinde po městě se objevují sdílené koloběžky a kola jiných společností, ale já běžně vídám ty zelené barvy. A bohužel si jich všimnu samozřejmě nejvíc tehdy, když překážejí někde na chodníku.  Ne vždy, ale velmi často jich je někde přímo celý chumel (třeba šest najednou) a potom už to zabírá docela dost místa. Nejsou nikde u toho nějaké stojany, takže je asi uživatelé můžou zaparkovat kolo nebo koloběžku, kde chtějí. Určitě by to mělo splňovat nějaká pravidla, která jsou nastavená. Ale to je teorie, praxe bývá někdy jiná. Nejvíc vídám koloběžky zaparkované, ale někdy taky v provozu. To nejčastěji tehdy, když se na nich vozí dvojice puberťáků a jezdí někde po chodníku a já jsem ráda, že si jich všimnu dřív než mě srazí. Pokud nehulákají tak je ani nemusíte slyšet. Protože elektrické koloběžky moc zvuk nevydávají. Takže v praxi slyšíte víc nevychovaného uživatele koloběžky než toho spořádaného.

Neříkám, že to nemá svůj význam, ale momentálně je těch kol a koloběžek až příliš. A když se kvůli tomu musíte s kočárkem vyhýbat a objíždět po silnici, tak vás to taky začne rozčilovat.

A já asi nebudu úplně cílový uživatel pro tyhle dopravní prostředky ještě minimálně několik let. To spíš budeme mít normální koloběžku, co se dá považovat aspoň za sportovní vyžití.

Komentáře

  1. Zkrátka trend moderní doby. Město bez veřejných kol či koloběžek, jako by nebylo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kličkovaná mezi koloběžkami na chodníku, to je taky nový druh sportu

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky