Přecházení s kočárkem

I v dalších oblastech cestování s kočárkem po Praze narazíte na problém, kterého jste si pěšky před tímto vůbec nevšimli.



Třeba obrubníky u přechodů nebo jinde na okraji chodníku, kde musíte jít. Ne všude je k přechodu snížen obrubník. Někdy to sjedu s kočárkem bez problémů, ale taky už jsem se s kočárkem u toho musela pěkně prát. Jindy raději kočárkem z obrubníku vycouvám. A někdy dokonce obejdu křižovatku na vhodnější místo. Když ho tedy najdu. V jiných případech musím obcházet část chodníku, protože pro kočárkem tam není dost místa nebo jsou chodníky v takovém stavu či sklonu, že to není bezpečnější než vozovka. V okolí se pak snažím nevhodným místům vyhýbat, ale ne vždy to jde.

Pokud se vydám do neznámé části města nebo jen tam, kde jsem dlouho nebyla (případně pouze bez kočárku), můžu zažít i další nepříjemné překvapení. Třeba to, že vystoupíme na zastávce MHD a chodník chybí nebo je pouze ve směru, kam nechceme jít. U křižovatky není žádný přechod. Když jdete pěšky, nezabíráte tolik místa a klidně jdete po trávě. S kočárkem uvažujete jinak. Kdybyste to věděli, tak tam vůbec nechodíte, třeba vystoupíte jinde, pokud je to možné. Nebo si pro výlet zvolíte jiný cíl.


Komentáře

  1. No, na našej zastávke je to tak úchvatne vymyslené, že človek musí kočík vyslovene vyniesť do autobusu. Prvýkrát som sa snažila ho tam nejako vtiahnuť, ale skoro som zlomila koliesko. O ochote ľudí pomôcť maminke s kočíkom radšej pomlčím.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky