Změny jízdních řádů

Pražská MHD má jednu z mnoha neřestí a tou je to, že často mění jízdní řády. Prázdninové, poloprázdninová, klasické... Přesně nevím, kolikrát za rok se opravdu řády mění, ale i podzimní prázdniny pro děti a studenty trvající 2 dny jsou důvod.

 

Kromě změn pro cestující to znamená i rychle vyměnit jízdní řády fyzicky na všech zastávkách. Aby to dopravní podnik stihl, vždy to dělá několik dnů předem a vždy tedy několik dnů nesouhlasí papírové řády se skutečností. Je zajímavé, že vždy to stihnou... Takže aby cestující neustále sledoval, jestli datum na jízdních řádech odpovídá tomu, co včera. Co o to, když se liší odjezdy o pár minut, to se stává i při běžném provozu, horší však je, když nesouhlasí čísla linek. Například na přelomu školního roku a prázdnin tak nemusí být nijak výjimečná situace, kdy například projíždí linka tramvaje, která není v jízdních řádech vůbec uvedena. A na konci prázdnin ještě horší situace, kdy cestující čekají na linku, která vypsaná je, ale nejede, protože jízdní řád platí až od 1.září. Až opravdu po dlouhém čekání si někdo všimne toho, že jízdní řády jsou bílé nebo žluté a jaké je zde malým písmem uvedeno datum. 

Třeba to časem vyřeší všude instalováné chytré interaktivní jízdní řády, kde se dozvíme i o tom, proč autobus má zpoždění. Ale to asi nebude letos.

Komentáře

  1. Omg, tak to u nás je klasický, víkendový a prázdninový rozpis stále na zastávke, ale tak v Prahe je určite o mnoho viac liniek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska opět. Všude na zastávkách jízdní řády platné od 1.7. :-(

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky