Omezení MHD v lednu

Tak zase během ledna bylo omezeno pražské MHD. Prý je v lednu méně využívané.


 

V posledních měsících využívám MHD minimálně, takže zkušenosti z přeplněných autobusů mám pouze minimální. Ale když vidím projíždějící autobusy jinde než stanici před konečnou, málokdy bývají prázdné. A manžel při ranní cestě do práce si taky málokdy sedne. Takže tvrdit, že v lednu jezdí méně dětí a pracujících než jindy, a tudíž důvod omezovat spoje, je nesmysl. Jestli má dopravní podnik nedostatek řidičů, není to problém cestujících. Že metro bude mít o půl minuty delší interval se možná dá zvládnout, že že pojede autobus 3x za hodinu místo 4x už rozdíl je. Přitom existují linky, které v Praze jezdí pouze dvakrát za hodinu. Chápu, že dopravní podnik, se snaží řešit svoje špatné ekonomické hospodaření různými způsoby. Ale v době stále trvající pandemie vytvářet situace, kdy jsou lidé v dopravních prostřednicích na sebe více namačkáni, je minimálně houpé. Pak se nikdo nemůže divit, že lidé davají přednost cestě po Praze autem.

Komentáře

  1. Těžko říci, nejsem odborník. Ale z logiky věci v lednu být méně cestujících může, neboť je zkouškové období vysokoškoláků. Ti tedy méně cestující do škol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem odborník, ale vidím projíždějící autobusy.

      Vymazat
  2. No to tedy je hloupé. Měli by se zamyslet....

    OdpovědětVymazat
  3. To mi príde zvláštne obmedziť to len na jeden mesiac. Chápala by som ako zmenu grafikonu z rôznych dôvodov dlhodobo, ale v januári obmedziť a vo februári zase zvýšiť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se děje v pražské MHD běžně. Mění se jízdní řády. Nejhorší je, že to vymění asi den předem, takže se pak ani člověk nedoví, jak to opravdu jede, když jízdní řád platí až od zítra.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky