TIPy na výlet - Třeboň

Do Třeboně (odkaz na Mapy.cz) se můžete vypravit za třeboňským kaprem, i když v této době jsou kapři už nejspíše na cestě za námi do jiných měst. 

 

My jsme do tohoto krásného jihočeského města vypravili vlakem, ale jednodušší to může být autem nebo autobusem. V Třeboni je toho spousta, co můžete vidět a zažít. Zámek, Schwarzenberská hrobka, lázně, projížďka lodí po rybníku, výlety na kole nebo jen procházky po okolí. Určitě se vám tu bude líbit. 

Doporučuji se vyšplhat na věž na náměstí, ať můžete vidět město hezky z výšky. A pokud toužíte po nějakém netradičním zážitku, zkuste na zámku navštívit Krčmu u Kellyho (odkaz na Mapy.cz). Ta je ve středověkém rázu. Asi záleží na denní době, někdy tam může být velmi rušno. My jsme si tam před lety dali oběd a byl tak docela klid (což nám vyhovovalo), ale místo i tak mělo svoji nezaměnitelnou atmosféru. S dětmi nebo i bez může být pěkným zážitkem návštěva Muzea marcipánu a čokolády (odkaz na Mapy.cz). 

A co se týče kapra, můžete vyzkoušet místní specialitu - kapří hranolky. Asi jsme si nevybrali vhodné restaurace, protože nadšeni jsme z toho nebyli, to jsme si je dali na dvou různých místech. Ale do přímo rybí jsme se nevydali. Tak můžete okoštovat tam.

Přeji hezkou dovolenou.






Komentáře

Oblíbené příspěvky