Ukolébavky

Uspat malé dítě, miminko nebo i větší, je občas pěkná dřina. 


 

V poslední době je to čistě na mně a pouze občas (když už jsem vyčerpaná a padám únavou) mě vystřídá manžel. Před spaním Kulíškovi něco přečtu a pak mu zpívám, většinou ho mám přitom u sebe, někdy kolébám v postýlce. Když ho uspává manžel, tak mu něco přečte a nosí ho, případně kolébá v postýlce. Prostě to co zabere. Nejčastěji asi kolem půl hodiny, ale je to většinou příjemně strávený čas.

Písniček nezpívám úplně málo, občas jedu i druhé kolo :-D

Jestli to máte podobně a taky uspáváte malé dítko, třeba vám přijde vhod můj přibližný "playlist" ukolébavek a písniček, které se k tomu hodí. I vy mi můžete o nějakou rozšířit seznam. Slova ke spoustě znám je tak do půlky, což vůbec nevadí. Text je prostě nanana nebo šššš

Začínám vždy Mozartem: 

Mozartova ukolébavka (Spinkej můj)

Už vyplouvá loď John B.

Diana

Větře větříčku (z pohádky S čerty nejsou žerty)

Kdyby tady byla taková panenka

Ššš (znám z filmu Rebelové)

Černé oči jděte spát

Znám jednu starou zahradu a Znám jednu krásnou zahradu (z pohádky Šílěně smutná princezna)

písničky z pohádky Princové jsou na draka

Řekni, kde ty kytky jsou - tím končím, pokud nemusím opakovat nebo Kulíšek neusne dřív

 

Inspirováno Tématem měsíce Rodina.

Komentáře

  1. Krásně tedy synka uspávaš, šikovná. No, kdybych nějakým dětem začala něco skřehotat já, pochybuji, že je to uspí, spíš naopak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne vždy to jde ideálně. A zatím jde ke mně malej schovívavý

      Vymazat
  2. Som na tom podobne ako Hanneton, myslím, že by synčeka môj "spev" skôr prebral ako uspal :-D Na šťastie je synček nenáročný a na zaspatie mu stačí, že mu položím rúčku na bruško, aj keď niekedy si tam spolu hmkáme tiež aj polhodinu :-D keď bol ešte nepremiestňujúce sa bábo, tak som mu zvykla aj hovoriť príbehy, ale teraz ho to tiež viac preberá ako uspáva. Mám pocit, že je po mne a na uspatie proste potrebuje čo najviac pokoja a ticha.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky