TIPy na výlet - Karpacz

Tentokrát opustíme hranice českého státu a vydáme se do Polska, do příjemného lázeňského města Karpacz (odkaz na Mapy.cz). Dostat se tam můžete autem, snad i nějaké autobusy z ČR tam jezdí (i když žádná sláva to není), my jsme se tam dostali přes vrcholky hor přes Luční boudu, možností by bylo i přes Sněžku. Z Karpacz vede směrem ke Sněžce (směrem přes Slezskou boudu) lanovka, kterou hojně využívají Poláci. Podle reakcí obsluhy nebývá obvyklé, aby si Češi v dopoledních hodinách kupovali lístky na lanovku zeshora (dá se sejít do města i pěšky).

Co najdete v Karpaczi? Nachází se tam turistická promenáda, jistě i nějaké muzeum či jiná kultura (to jsme nenavštívili), přehrada, ale hlavním důvodem, proč navštívit město je Kostel Wang, dřevěná stavba přestěhovaná z Norska. Tohle místo spolu se svou zahradou je opravdu pěkné, ale bohužel i dost navštěvované, takže tam se bez ostatních turistů těžko obejdete. 

Karpacz doporučuji jako jednodenní výlet z české strany, určitě by se zde ale dala strávit i delší doba. Jste přeci obklopeni Krkonošemi a mohlo by být fajn objevovat nádherné hory i z té druhé strany než ji běžný návštěvník z Česka zná.








Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky