TIPy na výlet - Český Krumlov

Perla jižních Čech, jak se o Českém Krumlovu někdy mluví. Je to nádherné město. Podle mě ovlivňuje jeho atmosféru hodně poloha mezi řekou Vltavou, přecházení z jednoho břehu na druhý a úchvatné výhledy hlavně na zámek.

Český Krumlov to není pouze zámek (/hrad) (odkaz na Mapy.cz), ale minimálně procházku po nádvoří, výhled z vyhlídek a úchvatnou zahradu byste si při návštěvě určitě neměli nechat ujít. Je tu spousta kulturního vyžití, otáčivé divadlo, staré domy, muzea (fotografické, vltavínů...), pivovar, útulné kavárny, grafitový důl. Své kouzlo má také dostat se do Krumlova coby vodák nebo si jen vyzkoušet sjíždění Vltavy v okolí. 

Jak vypadá Krumlov nyní z vlastní zkušenosti nevím, nevím, jestli je opravdu liduprázdný, když chybí zahraniční turisté. V každém případě i Češi se tam rádi vydají. Možná bych doporučila výlet spíš mimo hlavní sezónu a klidně se dá ve městě strávit celý týden, možná i déle, a budete mít stále možnost objevovat nová zákoutí. Pak budete mít čas se vydat i do okolí, třeba na Křížovou horu. 












 

Komentáře

Oblíbené příspěvky