Pohádky o cestě do nebe

Téma cest do nebe, například návrat spadlých andělů, nebeské pošty nebo splnění nějakého poslání při cestě do nebe, není zase tak výjimečné u pohádek. Já si vzpomněla na několik televizních a filmových.


Možná tou nejznámnější pohádkou je Anděl Páně (ČSFD), kdy anděl Petronel za trest putuje po zemi a doufá, že se bude moci vrátit do nebe. Jednou z nejnovějších pohádek je pohádka O vánoční hvězdě (ČSFD), kde pro změnu nebeská hvězda spadne a snaží se udělat na zemi vše pro to, aby se mohla vrátit. Tato pohádka mi připomněla americký Hvězdný prach (ČSFD), což tedy není úplně pohádka pro děti (spíš v několika momentech připomíná horor), ale motiv říše na nebi a putivání je podobný. 

Ze starších pohádek si vybavuji pohádku Jak Anče s komtesou k modrému z nebe přišly (ČSFD) a Darounická poudačka (ČSFD), které se točí okolo nebeské pošty a splněných přání díky andělům.

Napadá vás ještě jiná pohádka s takovým tématem? Napište mi do komentářů. Nebo o ní napiště vlastní článek a připojte jej k Tématu měsíce.

K tomuto článku mě inspirovalo Téma měsíce (výzva) - Cestování a Nebe


 

Komentáře

Oblíbené příspěvky