Hry bez hranic

Česká televize zase už nějakou dobu opakuje pořad Hry bez hranic (stránky ČT). Od jejich premiérového vysílání je dávala již několikrát. Proč ne, když na to máte čas, tak je to mnohdy lepší zábava než jiného pořady, co se vysílají v televizi. Já se na ně tentokrát nekoukám, radši si vyberu něco, co jsem ještě neviděla, ale kdybych měla čas a nudila se, tak klidně.

Pořad dávali poprvé, když jsem byla malá. Z mnoha televizních soutěží se mi asi líbila nejvíc právě tato. Na rozdíl od Pevnosti Boyard byly Hry bez hranic takové laskavé. Často měly povedenou a nákladnou výpravu a kostýmy, sympatické moderátory, i ty cizí jste při pravidelném sledování znali jménem. I když to byla soutěž, tak šlo o to pobavit sebe a diváky v přátelském duchu. Některé disciplíny byly náročné, některé netradiční, ale ne brutální. Taky se divák dozvěděl něco o historii místa konání i toho, odkud pocházejí soutěžící. Disciplíny bývaly propojeny nějakým tématem, například řeckou mytologií nebo bajkami, podle pořádajícího státu.

Svým způsobem je škoda, že se už další díly nenatáčejí, ale chápu, že náklady by byly příliš vysoké. Určitě by to ale spoustu diváků potěšilo.


 

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky