Audience u královny

Díky České televizi jsem měla možnost vidět záznam hry z Národního divadla Audience u královny. Představení mě zaujalo, ale naživo jsem ho v divadle nestihla a těžko říct, kdy se tam zase normálně podívám (jednak kvůli epidemii a pak také s Kulíškem to bude složitější). 

Paní Janžurová je skvělá v každé roli, tady rovněž. Ale i jiní herci si vedle ní vedou velmi dobře. V poslední době je o britské rodině slyšet velmi často, ne vždy z příjemných důvodů, ale i kvůli seriálu Koruna. Určitě toho o britské královské rodině vím víc než o jiných panovnících současnosti. Samozřejmě výraznou míru v tom hraje bulvár. Dřív jsem bulvár nevyhledávala a spíš se mu vyhýbala, ale od loňska ve snaze se vyhnout pesimistickým zprávám a přehledu o rostoucím počtu nakažených, si raději přečtu o tom, kdo je nově těhotný, rozvedený, nevěrný... Někdy na jinou vymývárnu hlavy nemám energii a potřebuji neusnout. 

V každém případě hra Audience u královny je příjemná podívaná (I když se hodí o Británii něco málo vědět), jak moc pravdivá by věděli jen skuteční protagonisté. 




Komentáře

Oblíbené příspěvky