Tipy na výlet - Troja

Když se řekne Troja, mnoha z nás se vybaví především zoologická a botanická zahrada. Ale to není rozhodně jediná zajímavost, která láká k návštěva v této atraktivní lokalitě. Odkaz na mapu.

Stejně jako je dobré si vyhradit na zoo a botanickou zahradu alespoň odpoledne (nebo celý den, myšleno na každou zahradu), zámek Troja si také zaslouží vaši pozornost. Barokní zámek je obklopen opečovávanou krásnou zahradou, pokud se vám nechce dovnitř, tak se projděte aspoň ve venkovním labyrintu nebo po velkolepém schodišti. V zámku jsou různé expozice a výstavy, někdy doprovodné programy, rozhodně stojí ale za návštěvu kvůli povedeným interiérům.

Osobní TIP: Velmi příjemný jarní nebo letní výlet je vypravit se do Troje parníkem. Obvykle parníky jezdí z přístaviště z centra, nejčastěji u Palackého mostu. Nebo můžete jít pěšky alespoň z Holešovic přes Stromovku. 






Komentáře

  1. Tak ja som zatiaľ poznala z Tróje len Helenu, ďakujem za rozšírenie obzorov :-) no, kto vie, ako to bude vyzerať v Zoo po skončení opatrení a ktoré vôbec prežijú.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky