Tipy na výlet - Špindlerův mlýn

Krkonoše jsou u nás doma srdeční záležitost, ale ve Špindlu jsem mockrát nebyla. Důvodem je hlavně to, že je trošku rušný a až příliš turisticky navštěvovaný. Naposledy jsme se tam vypravili začátkem června, což mělo svoje výhody i nevýhody. Schválně jsme se ubytovali mimo centrum (můžu jedině doporučit, pokud nejste turisti, co celou noc flámují). Dost možná je ale Špindl jeden velký mejdan pouze na Silvestra nebo o prázdninách o víkendech. To nemůžu skutečně posoudit a takovou dovolenou opravdu absolvovat nehodlám. Nachází se zde řada restaurací a ubytování různé úrovně, někdy se jen divíte, jak zohyzděná vyvěsními štíty je stará budova. Najít tady obyčejný obchod mimo suvenýrů, který by měl rozumně otevřeno, není jednoduché (přesněji není moc na výběr). I některé restaurace byly zavřeny, ne všechny autobusy jezdí mimo sezónu.

Jste v Krkonoších, krásně je tady všude, stačí se jen podívat po okolí. Můžete si udělat řadu výletů, doporučuji se určitě podívat do Svatého Petra, což je nádherná část, vypravit se na Medvědín, Kozí hřbety, projít se kolem přehrady nabo Bílého Labe.

Osobní Tip: Jestli jste ještě nenavštívili Labskou boudu, určitě se vydejte tam. Cestu ze Špindlu si můžete částečně zkrátit autobusem nebo lanovkou. Odměnou vám bude kromě řady překrásných výhledů i pohled na Pančavský vodopád, nejvyšší v ČR. A pokud budete mít ještě dost sil, tak se běžte podívat i k pramenu Labe.

Odkaz na mapu











 

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky