TIP na výlet: Vyšehrad

Vyšehrad je podle mě jedno z nejkrásnějších míst v Praze. Odkaz na Mapy.cz

Strávila jsem tam v dětství docela dost času, na procházkách, dětských hříštích, při sáňkování. I když se v posledních letech oblast docela proměnila, stále je tu co navštívit. Ať jsou to hradby s krásnými výhledy, temné katakomby, historické památky, příjemné parky, opravená hřiště, nové restaurace.

Vyšehrad je krásný během celého roku, na jaře i díky rozkvetlým stromům, na podzim s barevným listím. Před lety to bylo místo hlavně pro rodiny s dětmi, v posledních letech si jejich oblíbili také turisté, amatérští sportovci (běžci) a studenti. Když jsem byla malá, bylo zde spoustu míst zarostlých a zanedbaných, ta většinou sice již zmizela, byly vybudovány nové restaurace a prostory, ale díky tomu se také v lokality objevilo velké množství lidí, především o víkendech. Pokud jste ještě v Praze Vyšehrad nenavštívili, určitě si jej během v první možné příležitosti nenechte ujít, ale buďte připraveni, že nebudete jediní. Zejména o víkendech během hezkého počasí zde proudily davy. Proto doporučuji spíše odpolední či večerní procházku během týdne.

 











Komentáře

  1. Tak si pridávam do nekonečného zoznamu miest, ktoré musím v Prahe navštíviť. Dúfam, že sa tam budem môcť ešte niekedy vrátiť bez obmedzení.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky