Předsevzetí

Předsevzetí si obvykle nedávám, nemám to ráda. Připadá mi zbytečné se stresovat nějakým soutěžením, případně se trestat za nedodržování.

Letos po dlouhé době bych ale potřebovala a chtěla něco změnit a začátek roku je k tomu vhodná příležitost. Jsem naštěstí zdravá a schopná celkem normálně fungovat (i když noční vstávání mi někdy energii ubírá), takže se prostě budu snažit. A dostala jsem diář, tak ho na to využiju.

Chtěla bych se přestat trápit maličkostmi a zbytečnostmi. To se lehce řekne, ale hůř provede. Prostě jsem ten typ člověka, co všechno moc prožívá. Snažím si připomínat, že se mám dobře a problémy vypadají jinak.

Diář využiju k druhému předsevzetí. Píšu si sem, co sním. Držím něco jako dietu, přesněji se snažím omezovat určité potraviny a zapisování toho mi pomáhá, abych zbytečně neždibala několikrát za den čokoládu. Momentálně se mi to docela daří. V loňském roce jsem se několik měsíců musela hlídat a dokázala jsem to líp, protože nehlídání by mohlo ohrozit našeho kulíška. Momentálně jde spíš o riziko trvalých následků pro mě, ale hlídání je těžší. Bojuju s tím a je obtížné na to nemyslet, přijmout některé jídelní návyky za své. Časem se uvídí, jestli to bude opravdový problém, nemoc s dietou, léky nebo pouze doporučení pro zdravý životní styl. Bohužel to není lehké i proto, že jsme teď víc doma, ostatní jedí věci, co mám omezovat. Tak snad se mi časem ostatní taky podaří zlanařit na zdravější stravu, aby si nezdravé věci nechali na jezení mimo domov.



Komentáře

  1. Ivuška, držím Ti veľmi veľmi veľmi päste. Viem, že aj keď sa to možno nezdá, je to zložitejšie ako to vyzerá. Obzvlášť to myslenie.

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce ať ti to vydržíš. Diety lehké nejsou, obzvláště pokud naše okolí baští naše oblíbené mlsky. :( :D

    Zkus se podivat na pana profesora Jordana Petersona na youtube, umí hodně namotivovat. :) Je tedy v angličtině.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky