TIPy na výlet - Průhonice

Na sportovní výkony se zatím úplně necítím a letos (nebo aspoň v nejbližší době) se asi nějaké výletování moc konat nebude. Protože mi nějaká zajímavá procházka už chybí, začala jsem si ve chvílí volna prohlížet fotky ze starých dovolených a výletů. A napadlo mě, že tipů na výlety není nikdy dost.

Proto tato rubrika. Bude se jednat o místo buď méně frekventované nebo takové, které znáte, ale třeba jste si všimli jen jeho známější části... V každém případě je to výlet s osobní zkušeností (i když v současné době může být provoz některých míst jiný).

Jako první místo představuji Průhonice. Jednak k němu má naše rodina osobní vztah a dále si myslím, že můžete průhonický park navštívit opakovaně, v různou roční dobu. Odkaz na Mapy.cz 

Průhonice jsou nedaleko Prahy, dojet sem můžete autem nebo příměstským autobusem.

Osobní TIP: Jeďte do Průhonic na podzim. Rozkvetlé rododendrony a růže jako v létě zde nepotkáte, ale podzimní park má své kouzlo. Davy lidí v říjnu nebo v listopadu tu také nebývají. Udělejte si dobrou pořádnou svačinu a projděte si park celý, na podzim zejména jeho zadní část (za silnicí). Občerstvení (a toalety) jsou pouze na začátku u zámku, kavárna nemusí být navíc vždy otevřena. A zase se sem někdy vraťte. Pokaždé je to tu jiné!






 

Komentáře

  1. V Průhonicích jsem ještě nikdy nebyla, ty podzimní fotky jsou nádherné :)

    OdpovědětVymazat
  2. To vyzerá nádherne a jeseň tam musí byť úžasná :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky