Prodavači/shop asistenti?

Být prodavačem nebo prodavačkou v obchodě není jednoduché.
Není to snadná práce i kvůli dlouhým směnám.
Není tedy divu, že najít dobré zaměstnance, je rovněž nelehký úkol.

A proto máte taky jako zákazník občas pocit, že prodavače dělá dnes kdokoli.
Vůbec nemluvím o pokladních v supermarketech. To jsou často cizinci nebo důchodci.
Ale v obchodech jako jsou prodejny oblečení, hraček, nábytku, domácích potřeb... jsou spíš prodavači/shop asistenti, kterým by neškodilo školení dobrého chování.
To, že když se potřebuju na něco zeptat, žádný prodavač není k nalezení nebo naopak že mi prodavčka stojí za zadkem jen když se chci na něco podívat (a ani nevím na co, určitě to taky znáte), nepovažuji za největší současný nešvar v obchodech.
Zrovna nedávno jsme se šli podívat na nějaké oblečení do prodejny a první, čeho jsme si museli všimnout při vstupu do obchodu byl hlasitý hovor prodavače. Kromě ochranky a jedné nakupující v prodejně nikdo nebyl, ale hovor stačil. Dost možná byl hovor pracovní, protože bylo zmíněno dodání nového zboží. Naší pozornost upoutalo především to, že každé třetí slovo bylo "ty vole" a možná že i tento výraz patřil mezi ty slušnější. Moc dlouho jsme v té prodejně nevydrželi.
Jindy při čekání ve frontě u pultu, kde si mezi markováním a balením zboží stíhají dvě prodavačky povídat, se nedobrovolně dozvídám, jaké bylo jejich včerejší rande od večera do rána. Nemusím vědět všechno.
Je mi za ně trapně. Je mi to trapné i v autobuse, sama se tomu snažím vyvarovat.
Ale aspoň během práce by si to mohli odpustit a jako jejich šéfovi by se mi to určitě nelíbilo. Ať si takhle mluví někde v šatně. Nebo pracují jako dlaždiči 

Máte podobné zážitky nebo vás to absolutně nezajímá?

---
p.s. úvahu jsem napsala a připravila v lednu

Komentáře

Oblíbené příspěvky