Jako kočky a myši

Publikováno na původním blogu 5.4.2016
 
Občas se najdou mezi řidiči tramvají nebo autubusů tací, kteří asi cestujícím rádi dělají naschvály (není jich určitě moc, ale rozhodně si jich všimnete).
 

Nejčastěji se to projevuje tak, že vůz stojí na zastávce a čeká na zelenou, má zavřené dveře, tlačítka na dveřích mačká nejeden svezeníchtivý človíček (většinou i zmrzlý od zimy), ale tramvaj/autobus zarputile neotvírá. Neotvírá ani tehdy, kdy ten bezbraný človíček jde dopředu k řidiči, který jej musí opravdu vidět (i když se snaží nevidět), ukazuje cosi žadonícího, někdy prosí. Nakonec se gesta změní spíš v cosi rozlobeného až neslušného (kdo se může divit).
Nebo tehdy, když si velký mocný řidič tramvaje usmyslí, že zastaví až v druhé polovině zastávky, ale na poslední chvíli si to rozmyslí, a všichni ti človíčkové, co předtím klopýtali do zadní části zastávky, zase utíkají dopředu. Včetně těch s berlemi, kočárky, nákupními taškami či kufry.
Možná je to jen nepozornost řidiče, který se soustředí na jiné věci (kterých je i tak dost), ale mnohdy to vypadá, že si s cestujícími (kteří se vlastně nestanou jeho cestujícími) hraje jako kočka s myší.
A právě tohle je jedna z výrazných věcí, které vytvářejí dojem o řidičích v MHD.
 

 

Komentáře

  1. Musím súhlasiť. Občas je to s vodičmi MHD fakt na šľak trafenie. Niektorí sú fajn, ale niektorí....a to premávanie sa po zastávke som fakt "milovala".

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky