Jak se vystupuje z tramvaje?

Publikováno na původním blogu 19.2.2016
 
Během cestování MHD se občas stávají nepříjemné věci. Snažím se na tom najít alespoň něco dobrého a tak se na situaci dívám jako na historku k vyprávění. Nebo námět na článeček :-)

Jako třeba tehdy, když se mi nepodařilo vystoupit na správné stanici. Tentokrát ne mojí vinnou, že bych třeba zaspala, ale díky řidiči. Prostě neotevřel dveře. A protože tramvaj je dlouhá a řidič uzavřený ve své nové super vybavené kabině, než stačíte zareagovat a dostat se k němu, tramvaj se zase rozjede.
Naštěstí se mi to stalo na zastávce, která nebyla příliš vzdálená od té následující, potřebovala jsem jít mezi stanice a netrápil mě časový pres. Daleko hůř na tom byli cestující, při přejíždění z jedné strany Vltavy na druhou.
Tenkrát měla tramvaj dva vagony. Řidič zapomněl otevřít dveře (přesněji asi nepovolil jejjich otevírání a otevřel pouze ty přední u sebe). Lidé v prvním voze stačili vyskočit z prvních dveří, ve druhém voze tuto šanci neměli. Takže na další zastávce si to jeden z cestujících přišel s řidičem vyříkat, naštěstí jen slovně a spokojil se s tím, že se řidič omluvil.
Dokážu si ale představit, jaké nepříjemnosti to mohlo znamet pro ty lidi, co cestovali ráno do práce na určitou hodinu. Aspoň měli také historku k vyprávění :-)
 



 

Komentáře

  1. No, ešteže sú už dopytové dvere, ja som sa občas previezla, ale svojou vlastnou vinou :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to stalo právě u moderní tramvaje s dotykovými dveřmi, nereagovaly. Řidič to zřejmě musí povolit, aby lidé nevystupovali do silnice kdekoliv při zastavení.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky