Naivní detektivka z knihovny

Díky elektronickému archivu knihovny v Praze jsem si mohla přečíst takovou humornou jednoduchou detektivku. Odkaz na Databázi Knih kde je i proklik na stažení knížky zdarma.

No jednoduchá. Já detektivky prakticky nečtu, takže v tomto žánru moc zkušeností se zápletkami nemám, ale určité napětí nebo překvapení se pro mě v knížce schovávalo. Kniha se jmenuje opravdu Naivní detektivka z knihovny, v knihovně se ani tak neodehrává, pouze se zde scházejí sousedé a knihovnice a všichni se snaží zločin vyřešit. 

POZOR vyzrazení! Konec detektivky prozrazovat nebudu, ale překvapilo mě, že se skutečně jedná o trestní čin, protože jsem čekala vysvětlení typu, že sousedé byli paranoidní a k žádnému zločinu nedošlo. Děj knihy se odehrává v 90. letech, kdy ještě mobily a internet bylo tajemné slovo.

Jestli hledáte českou oddechovou knížku, kterou zvládnete přečíst za jeden večer, je tohle docela dobrá volba. Ale nesmíte čekat nějaký super literární zázrak, prostě se to dobře čte, klidně i v mobilu někde při cestování nebo čekání.


 


Komentáře

Oblíbené příspěvky